Fülakupunktúrás addiktológia hatásai

A kínai orvoslás szerint a betegség akkor keletkezik, ha az egyensúly felborul és az azt fenntartó folyamatok működése zavart szenved.

Ennek a belső egyensúlynak a fenntartása függ a Csí (életenergia)folyamatos keringésétől, amely a meridiánokban (energiapályákban) megszakítás nélkül kering.

A Csí a felelős a testi, lelki és szellemi folyamatok működéséért.

A meridiánokban a keringést két ellentétes energia: a Yin és a Yang tartja fenn, ez a két minőség kiegyenlíti egymást, így éri el az egyensúlyt.

Ha valamelyik túlsúlyban van, vagy gyengül, előbb-utóbb testi szinten is megjelenik a zavar.

Az egység helyreállításának első lépése az akadályok elhárítása a Csí útjából és a Yin/Yang alkotórészek egyensúlyba hozása. Hiány esetén erősítés, többlet esetén elvezetés, elakadás esetén a keringés helyreállítása

Fülakupunktúra hatásai az egyes pontokra lebontva:

Máj-pont szúrásának hatásai: MÉREGTELENÍTÉS

Mindenféle májbetegségnél (akut és krónikus hepatitis, sárgaság, cirózis) epehólyag-gyulladás, menstruációs problémák, vashiányos anémia. neuralgia, hematológiai (vérképzőszervi) betegségek. fejfájás. szédülés, szemgyengeség, izomgyengeség, remegés, ízületi fájdalmak, mellkasi nyomás, has felfúvódása, emésztési zavarok, kedvetlenség, depresszió esetén segíthet.

Harag, agresszió oldása, szédülés csökkentése.

A máj uralja a szemet is. Létrehozza és átadja a Csí-t. A máj (Yin) és az epehólyag (Yang) közvetlen kapcsolatban vannak egymással.

 Vese-pont szúrásának hatásai: MÉREGTLENÍTÉS 

Az urogenitális rendszer megbetegedéseinek gyógyításánál, vizelet-visszatartási problémák esetén. Segíti a csonttörések gyógyulását a fül betegségeit, fogfájást, fogínyvérzést gyógyítja, elmulasztja a vérnyomásos eredetű fejfájásokat. Természetesen szabályozza a vízháztartást, serkenti a veseműködést.és a vérképzést.

Oldja a félelmet, magatartásproblémák megoldásában is segít, szexuális funkciók helyreállításában is segítségünkre lehet

A vese tárolja és átadja az örökölt életerőt, raktározza a Csí-t,szükség esetén innen “hívjuk elő”. A vese kontrollálja a csontokat és a hajat is, befolyásolja a hallást A vese (Yin) közvetlen kapcsolatban van a húgyhólyaggal Yang).

Tüdő-pont szúrásának hatásai: MÉREGELENÍTÉS 

Gyógyíthatja  a tüdő és a légzőszervek betegségeit (asztma, TBC, köhögés, influenza), az orr betegségeit, a melléküreg-gyulladásokat. Vérkeringés serkentése, hat a hőmérséklet szabályozásra, segít az éjszakai és a spontán izzadás kiküszöbölésében. Mivel a vastagbél a meridián párja hatásos hasmenés, székrekedés, bélhurut esetén is. Baloldalon a szív közeli tüdőpont szúrása javítja a szívritmust. A bőr betegségeire is jól hat.

Oldhatja a szorongást, csökkenti a bánat a gyász a veszteség érzését, segít az életvezetésben

A tüdő kontrollálja a bőrt és a szőrzetet is. Létrehozza és átadja a Csí-t. A tüdő(Yin) és  a vastagbél (Yang) közvetlen kapcsolatban vannak egymással.

Shen-men pont szúrásának hatásai: NYUGTATÁS MÉREGTELENÍTÉS

A vegetatív idegrendszer egyensúlyát teremti meg, álmatlanság, nyughatatlanság, depresszió, agresszivitás és más pszichés problémák esetén is használható. Igen jelentős hatású pont. Alkalmazzuk még láz és gyulladáscsökkentésre, görcsoldó, lazító hatású (pl.: bél-epegörcs stb..) enyhíti a köhögést, kiegyenlíti a vérnyomást, epilepsziásoknál is tapasztaltak sikereket.

Kínai elnevezése:”a lélek  kapuja”

Szimpatikus mesterpont szúrásának hatásai: OLDÁS

Általános gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van. A vegetatív idegrendszer egyensúlyát teremti meg, mint a Shen men pont gyakran együtt használjuk, e két pont nagyban erősíti egymást. Jól szabályozza a vérnyomást, gyenge pulzusnál képes a vérerek tágulását segíteni.

Az 5 NADA pont együttes alkalmazása lehetővé teszi a szenvedélybetegek kezelését, leszoktatását. Kórtünetek, testi-lelki problémák jelentős javulását, betegségek gyógyulását érhetjük el vele.

Miből áll a fülakupunktúra terápia?

A terápia abból áll, hogy az aktív pontokat mechanikusan stimuláljuk. Erre több módszer is van, lehet hajszálvékony tűket szúrni a megfelelő reflex területre, léteznek tartós tűk és mágnes golyók melyek napokig benn maradhatnak a fülben. Nagyon hatékony a kézzel történő fülmasszázs is.

Minden módszer ugyanazt a hatást éri el, beavatkozik a szervezet energia folyamataiba és jótékonyan befolyásolja az egész szervezet működését, azaz gyógyít. Az eredmény nagyon gyorsan jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás, például percek alatt csökken a fájdalom, a kliens megnyugszik, ellazul.

A fülakupunktúra hatásosan alkalmazható, ha valaki dohányzásról szeretne leszokni, fogyókúra elősegítésére és szenvedélybetegségek esetén illetve a szervezet méregtelenítése.

A terápia folyamán 5 pontot szúrunk, mindkét fülbe. Ez 2 nyugtató pont, vese-   máj- ill. tüdőpontok. A tűk kb 45 percig maradnak a fülben, ezalatt a kliens relax-zenét hallgat és pihen.

Hatásosan alkalmazható tartós mikrótűkkel, ami 1 hétig maradhat a fülben, így folyamatosan stimulálják a megfelelő pontokat. A tűk helyett alkalmazhatók mágnes golyók, magvak  is.

A megfelelő hatás eléréséhez kúraszerű alkalmazás- minimum 10 alkalom-szükséges.

 

Telefonszám: +36-30/314-3744

“Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat.” (Buddha)