A nők többsége életében legalább egyszer megtapasztalja a Candida fertőzés kellemetlen tüneteit. A Candida gomba minden egészséges szervezetben megtalálható, a problémát az okozza, ha a mennyisége valami miatt megnő. A Candida nevű gombafajta túlszaporodása ellen azonban tehetünk.

A Voll – módszer – elnevezés Dr. Reinhold Voll, Stuttgart melletti plochingeni német orvos nevétől származik, aki e módszert kidolgozta. Röviden ez a módszer
elektroakupunktúra + homeopátia + nyugati medicina.

A CANDIDA fertőzés oka a kórokozó candidafajta (candida albicans) túlzott elszaporodása, amit okozhat a szervezet, az immunrendszer meggyengülése. Gyakrabban alakul ki a candida fertőzés az antibiotikumokkal kezelt betegeknél, terheseknél, túlsúlyos embereknél és a cukorbetegeknél. A candida fertőzés kialakulásának kedvező körülményei közé tartozik a meleg, párás idő, a műszálas alsóneműk használata is.

A CANDIDA tünetei:

– alhasi fájdalom, gyakori görcsök,.
– gyakori gyomor, illetve bélpanaszok,
– petefészek, hüvelygyulladás,
– túlzott jóllakottság érzete,
– a hajhullás és ekcémás tünetek is jelezhetik a bajt.

A nők szervezetébe 4-szeres az előfordulás, mint a férfiakéban. A Voll-féle módszerrel viszont személyre szabottan, kimutatható, hogy mely ételek fogyasztása ajánlott a páciens számára, és mely ételek fogysztását kell mellőzni. A vizsgálat eredményétől függően, meg kell a betegnek változtatni az életmódját, az étrendjét. Fő szempont az immunrendszer erősítése. Ebben segít Önnek a Rózsa Völgy Natura Központ Természetgyógyász rendelő.