Élő vércsepp analízis

Az élő vércsepp analízis átfogó jellegű vérvizsgálat. Fontos felvilágosítást ad a vér alakos elemeinek minőségéről és működőképességéről. Segítségével lehetővé válik meghatározott betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése az “élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna. A vér, sötétlátóteres mikroszkóppal történő vizsgálatának erőssége az olyan nehezen látható panaszok okainak felderítése, mint a fáradtság, az energiahiány, a teljesítőképesség csökkenése, a fertőzésekre való hajlam. A vizsgálat nagy előnye, hogy olyan testre szabott terápiás tervet lehet készíteni, ami a beteg szervezetének sajátos szükségleteihez igazodik.A hagyományos vérvizsgáló módszerrel kémiailag módosítják a vérből vett mintát és annak mennyiségi mutatóit határozzák meg. Ha azonban pontos képet akarunk kapni arról, hogy milyen állapotban kering szervezetünkben a vér, kezeletlen mintát kell vizsgálni olyan műszerrel, ami nem változtatja meg szerkezetét, kémiai összetételét és az egyes összetevők minőségét is megmutatja. Ezt teszi lehetővé a sötét látóteres ultramikroszkóp és az élő vércsepp analízismódszere.

Miben különbözik a vércseppanalízis egy laboratóriumi vizsgálattól?

Mindössze egy cseppnyi, ujjbegyből vett vérre van szükség hozzá, melynek levétele után azonnal elvégezhető a teszt. A vércseppanalízis során az élő vércseppet vizsgálják. Nem azt nézik, hogy az egyes elemekből mennyi van a vérben, hanem hogy azok épek-e, életképesek-e, mennyire aktívak, egymáshoz képest hogyan helyezkednek el. Mivel a vér összetétele és alakos elemeinek állapota követi a szervezetben zajló kóros folyamatokat, ezért azokat élő állapotukban vizsgálva még csak nagyon enyhe, vagy akár egyáltalán nem jelentkező tünetek esetén is megállapítható a betegségre való hajlam, vagy, hogy a betegség kialakulása megkezdődött.

Mire deríthet fényt a vizsgálat?

Az élő vércsepp vizsgálatából látszik a vitaminok, ásványi anyagok hiánya. A fehérvérsejtek állapotából kikövetkeztethető az immunrendszer működőképessége. A plazmában felhalmozódott anyagokból kiderül, rendben van-e a szervezet sav-bázis egyensúlya, vannak-e felesleges méreganyagok a szervezetben, de pl. a túl sok fehérje is észrevehető. Látszanak a mikroorganizmusok, – ellenőrizhető az oxidatív stressz, azaz a szabadgyök-terheltség mértéke. Észlelhető az emésztőrendszer, a vese, vagy a máj csökkent működése – mindez akkor, amikor konkrét problémát esetleg még nem is okoz.

1099405d-026d-4d83-95b7-e759b6c56e45

Egyetlen csepp vér vizsgálata felderítheti:

* az anyagcsere állapotát,
* az emésztés és a felszívódás hatékonyságát,
* a szervezet ásványanyag – és / vagy vitaminhiányát,
* az érelmeszesedés, a trombózis kialakulásának jeleit* egyes szervek (pl. a máj, a vese, a szív, stb.) meggyengülését, terheltségét,
* az oxigénellátás aktuális állapotát,
* a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, paraziták, gombák) jelenlétét,
* a vérben történő salakanyag felhalmozódást (a fogakból kioldódó amalgámterhelést is),
* a hormonháztartás felborulását,
* a baktériumflóra egyensúlyzavarát,
* külső és belső mérgezőanyagok jelenlétét,
* a sav-bázis háztartás eltolódásának jeleit, stb.

(nem minősül orvosi diagnózisnak)

A vizsgálat ára: 6.000.-Ft

Telefonszám: +36-30/314-3744