Allergia és ételérzékenység  vizsgálat hozott anyagból is

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki. Ilyenek például a pollen, állati szőrök, atka, penész spórák, különböző állatok mérgei, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb. A leggyakoribb irritációt kiváló anyagok a tej, és a glutén, de a tojás, mogyoró is előkelő helyet foglal el.
A szervezet számára idegen anyagok, gyulladásos reakciókat indítanak el. A tünetek attól függően, hogy milyen szervben történik az allergiás reakció, igen változatosak lehetnek. Azok az allergének, melyek levegő által terjednek (mint például a pollen vagy az atkák) a légutak és a szem szaruhártyájának a gyulladását okozzák. Ilyen a szénanátha (allergiás rhinitis), mely az orrnyálkahártya megvastagodását, orrváladékozást, tüsszentést, a szem viszketését, könnyezést okoz. Ha az allergén bekerül a tüdőbe, asthmás tüneteket is okozhat: nehézlégzés, köhögés, köpetürítés, sípolás. Ha az allergén az emésztőrendszerben okoz gyulladást, a következő tünetek jelentkezhetnek: hasi fájdalom, hányinger, hányás, hasmenés, puffadás, emésztési-, felszívódási zavarok. A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcema vagy a csalánkiütés bőrpírral, duzzadással, esetleg hólyagképződéssel járnak. A DR Voll féle készülékkel végzett allergia, ételintolerancia vizsgálat képes kimutatni a szervezet számára nem megfelelő élelmiszereket, és anyagokat. A vizsgálatot igény esetén vérvitalitás méréssel is kiegészítjük.
Jelentkezzen Ön is fájdalom mentes allergia vizsgálatunkra.

Aktuális pollentérképet itt láthatja.

Candida Szűrés

Szintén a Voll készülék segítségével tudjuk meghatározni a szervezetben felszaporodott Candida gombafertőzést is.
Napjainkban egyre gyakoribbá váló emésztőszervi panaszok hátterében a Candida gomba húzódik meg. Ez a normál bélflóra részét is képző egysejtű gomba az antibiotikum kezelések, szteroid tartalmú gyógyszerek, a stressz, a nagy mennyiségű édesség elfogyasztásának következményeképp elszaporodik a szervezetben, és komoly tüneteket okoz, aminek hátterében nincs anatómiai elváltozás. Ilyen tünetek a hasi puffadás, gyakori gyomor és bélpanaszok, görcsök, nyilalló bélrendszeri fájdalom, főleg a hölgyeknél húgyúti és nemi szervek megbetegedése, alvászavar, erős fáradtságérzés, allergiás bőr és nyálkahártya tünetek, migrénes fejfájás, emlékezetzavar, bőrtünetek, stb. Gyermekeknél okozója lehet a magatartás zavarnak is.
A Candida gomba elszaporodásának legfontosabb kísérő tünete a megnövekedett édesség iránti vágy, krónikus fáradtság, ingerlékenység.

 

“Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is

segít.” (Ralph Waldo Emerson)